Anne Marieke Nooij

Anne Marieke Nooij uit Arnhem. Docent edelsmeden.

Opgeleid in Schoonhoven als goud en zilversmid en aan de academie Arnhem, afdeling 3D design. Werkt als vormgever en sieradenmaker vrij en in opdracht.

Edelsmeden 

Edelsmeden is een verzamelwoord voor het vervaardigen van sieraden,
gebruiksvoorwerpen en objecten die hoofdzakelijk uitgevoerd worden in metaal. Je maakt kennis met basistechnieken en de metalen koper, messing, alpaca en zilver. Je zaagt, vijlt schuurt en leert hoe je je werkstuk goed afwerkt. Je giet zilver in een vorm of in water. Ook kun je werken met andere materialen zoals kunststoffen, hout en stenen. Anne-Marieke stimuleert je om een eigen vormgeving te ontwikkelen. Ze gaat uit van je eigen smaak en fantasie want dat levert altijd een uniek product op. De begeleiding is individueel zodat beginnende en gevorderde cursisten welkom zijn.

tel: 06-4986008   mail: atelier@annemariekenooij.nl

Philo van Wamel

In Memoriam


De Kleine Academie Oost heeft in januari 2024 plotseling afscheid moeten nemen van haar gewaardeerde collega en drijvende kracht Philo van Wamel.


Ze was aan ons verbonden als docent tekenen/schilderen en de kunstsaloon. Philo was opgeleid aan de Gelderse Leergangen/ Interstudie, tweedegraad Tekenen/ Schilderen en Textiele Werkvormen. Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, Eerste graad Tekenen/ Schilderen. Zij gaf les sinds 1989 en werkte in Nijmegen in haar eigen atelier,vrij en in opdracht. Discipline tekenen, schilderen en digitale fotografie.

KUNSTSALOON kinderen 6- 12 jaar en Jongeren12-18 jaar

Deze leuke cursus verzorgde Philomena samen met docente Myrna Rasker.

Myrna Rasker

Myrna Rasker, Beek (Berg en Dal). Docent kindercursus

Ze volgde de 1e graads docentenopleiding aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Aansluitend de kunstacademie Den Haag, tweede fase opleiding Illustratie.

Is docent Beeldend en geeft sinds 1997 beeldende lessen aan met name kinderen binnen en buiten het onderwijs. Ook ontwikkelt ze kunsteducatieve projecten die ze zelf uitvoert – met name in het primair onderwijs. Myrna woont in Beek (Berg en Dal) waar zij ook haar atelier heeft. Naast lesgeven werkt ze als beeldend kunstenaar en ontwikkelt ze theatrale tentoonstellingen.

Je schildert aan een schildersezel en soms zit je te ontwerpen aan een tafel, dan ben je weer bezig met een beeld van papier-maché, mozaïekscherven of ben je zelfs je hoofd aan het kleien. Je maakt teveel om op te noemen: stilleven tekeningen, knuffelstenen, geur- en kleurpapier, droge naald afdrukjes en grappige illustraties. Je leert hoe licht en schaduw toe te passen en wat kleuren met elkaar doen. Je werkt aan kleine of grote kunstwerken en we leren je hoe je het beste kunt beginnen. 

Niet alleen ga je aan de slag met verschillende materialen en technieken maar van jou vragen we natuurlijk nét ietsje meer. We dagen je uit om te onderzoeken waar jouw sterke punten liggen en waar jij je prettig bij voelt. Veel naar kunst kijken en praten over wat je ziet en proberen te ontdekken waarom de kunstenaar het kunstvwerk heeft gemaakt. Je gebruikt vooral ook jouw eigen fantasie in groepsverband of gaat zelfstandig met een fantastiesch idee aan de slag. Het atelier is groot genoeg om ieder in zijn/haar eigen groep te laten werken. Je gaat de wereld om je heen op een hele andere manier bekijken: Misschien wel ondersteboven!


Ons atelier beschikt over goede materialen dus hoef je zelf niets mee te nemen behalve kleding die vuil mag worden!

Sjoerd Tegelaers

Sjoerd Tegelaers, Nijmegen.

Opgeleid aan de academie in Enschede en Wroclaw (Polen), afdeling fine art. Heeft een eigen atelier in Nijmegen, en exposeert nationaal en internationaal.

Grafische technieken

Sinds september 2021 aangesloten bij de Kleine Academie Oost en gestart met een reeds bestaande groep van ervaren cursisten van docent Carolien Koenders. Inmiddels een eigen draai gegeven aan een programma voor zowel ervaren als beginnende cursisten. Het enthousiasme van de cursisten motiveert en geeft een leuke wisselwerking waarin ook onze ervaren docent wordt uitgedaagd.

Je krijgt deskundige begeleiding die niet alleen samen met jou reflecteert op je werk maar ook op grafisch technisch gebied jou het brede spectrum aanreikt afhankelijk van je eigen voorkeur. Hierbij werk je langzaam naar je eigen beeldtaal. In het atelier beschikken we over twee etspersen en twee warmtafels. 

tel: 06-24487466                       mail:  info@sjoerdtegelaers.com                                www.sjoerdtegelaers.com

Bart Elfrink

Bart Elfrink uit Nijmegen. Docent tekenen schilderen.

Opgeleid aan de academie Den Bosch, afdeling schilderen. Geeft les sinds 1989. Werkt als schilder met een eigen atelier in Nijmegen.

Tekenen / schilderen  

Schilderen is een ontdekkingsreis. Het zoeken naar eigen beeldtaal, kleurgebruik en vorm wereld is een spannend proces. Hierin begeleid ik je graag. Het uitgangspunt hierbij is de waarneming. Aan de orde komen stilleven, portret, landschap en en abstrahering. De begeleiding is individueel, hierdoor is de cursus geschikt voor verschillende niveau's.

De cursus is individueel gericht en af en toe wordt er in overleg aan een groepsopdracht gewerkt. Tekentafels, ezels en wat basismateriaal is aanwezig. Verder zullen cursisten eigen materiaal meenemen zoals verf, doek papier, tekenspullen en kwasten. Tegen een vergoeding kan papier ter plaatse worden aangeschaft zolang de voorraad strekt. tel: 06-23116139   mail: info@bartelfrink.nl      www.bartelfrink.nl

Jacobien Slegers


 Jacobien Slegers uit Arnhem. Docent edelsmeden

 

Opgeleid in Schoonhoven als goudsmid. Werkt als sieraad ontwerpster aan eigen collectie en veel  in opdracht van de klant. Geeft les sinds 1990

 

Edelsmeden

 

Ben je een beginner die nog nooit iets met metaal heeft gedaan dan zal je verstelt staan, wat je na een paar lessen zelf al kan maken. Je begint met de basistechnieken die vanaf het begin worden uitgelegd. Stap voor stap worden de gebruikte technieken moeilijker. Je maakt een eigen ontwerp eventueel naar aanleiding van een opdracht. Dit vormt de basis voor de te gebruiken technieken. Maar ook als je al wel ervaring hebt ben je van harte welkom. De cursus bestaat uit beginnende en gevorderden cursisten. Ieder werkt op zijn/haar eigen niveau en krijgt persoonlijke begeleiding. Er ontstaat hierdoor een leuke wisselwerking tussen cursisten.

Vanaf het seizoen 2022/2023 zijn Anne-Marieke en ik samen de lessen edelsmeden gaan geven. Waar Anne-Marieke het jaren lang zelf deed wisselen wij elkaar nu ieder week af. Ook dit is een meerwaarde voor de cursist. We hebben dezelfde basis maar in de loop der jaren natuurlijk ieder ons eigen manier ontwikkeld waardoor we elkaar prima aanvullen.

 

tel: 06-48316974          mail: bien@musdes.net           www.biensieraden.nl

Deel deze pagina