Anne Marieke Nooij

Anne Marieke Nooij uit Arnhem. Docent edelsmeden.

Opgeleid in Schoonhoven als goud en zilversmid en aan de academie Arnhem, afdeling 3D design. Werkt als vormgever en sieradenmaker vrij en in opdracht.

Edelsmeden

Edelsmeden is een verzamelwoord voor het vervaardigen van sieraden,
gebruiksvoorwerpen en objecten die hoofdzakelijk uitgevoerd worden in metaal.
Je maakt kennis met basistechnieken en de metalen koper, messing, alpaca en
zilver.
Je zaagt, vijlt schuurt en leert hoe je je werkstuk goed afwerkt. Je giet zilver in een
vorm of in water. Ook kun je werken met andere materialen zoals kunststoffen, hout
en stenen.
Anne-Marieke stimuleert je om een eigen vormgeving te ontwikkelen. Ze gaat uit van
je eigen smaak en fantasie want dat levert altijd een uniek product op.
De begeleiding is individueel zodat beginnende en gevorderde cursisten welkom zijn.

Tel: 06 4986008 

https://annemariekenooij.nl/cursussen-workshops/

mail:atelier@annemariekenooij.nl

www.annemariekenooij.nl 

Philo van Wamel

Philo van Wamel uit Nijmegen. Docent tekenen/schilderen en jongerencursus.

Opgeleid aan de Gelderse Leergangen/ Interstudie, tweedegraad Tekenen/ Schilderen en Textiele Werkvormen. Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, Eerste graad Tekenen/ Schilderen. Geeft les sinds 1989.

Werkt in Nijmegen in eigen atelier,vrij en in opdracht. Discipline tekenen, schilderen en digitale fotografie.

Tekenen/ Schilderen

 Door te tekenen en schilderen leer je steeds beter te kijken naar de vormentaal van mens en omgeving. Het levert steeds weer nieuwe inzichten op. Heel verrassend is, als je je oude werkstukken gebruikt voor een nieuwe compositie of als je schildert op een niet alledaagse ondergrond. Verrassende creatieve opdrachten, gebaseerd op stilleven, landschap, model en portret (de grote thema’s), brengen je naar je eigen vormentaal, een eigen stijl. Daar de fantasie door de opdrachten evenzeer geprikkeld wordt, kun je naast het werken naar de waarneming dus ook zonder deze onderwerpen gewoon in je schilderij verder werken. Uiteindelijk leidt dit naar een eigen onderwerp.

Voor gevorderden als wel beginners is deze teken- en schildercursus geschikt. Heb je jarenlang geen potlood of kwast meer aangeraakt? Maakt niet uit, je begint gewoon samen met de gevorderden. Aan het einde van iedere les bespreken we het gemaakte werk. Je ervaart hoe prettig en leerzaam dit is. Ook de geoefende cursist leert weer van jou.

KUNSTSALOON Jongeren12-18 jaar

Deze leuke cursus wordt gegeven gelijktijdig met docente Myrna Rasker.

Ook hier ga je aan de slag met verschillende materialen en technieken maar van jou
vragen we natuurlijk nét ietsje meer.
Je wordt uitgedaagd om te onderzoeken waar jouw sterke punten liggen en waar je
je prettig bij voelt.
Veel naar kunst kijken en praten over wat je ziet is ook een vast onderdeel van deze
cursus.
Je werkt ieder in je eigen groep: het atelier is groot genoeg!
Je hebt twee juffen die je kunnen helpen met je werkstuk, dus je kunt goed gebruik
maken van heel veel kennis!
Je hoeft zelf niets mee te brengen, in ons atelier werken we met goede materialen, die zijn inbegrepen in de cursus. Trek alleen kleren aan die vuilmogen worden!

 Tel: 06-23032793

Mail: philomenavanwamel@hotmail

www.pvanwamel.nl

Sjoerd Tegelaers

Sjoerd Tegelaers, Nijmegen.

Opgeleid aan de academie in Enschede en Wroclaw (Polen), afdeling fine art. Heeft eigen atelier in Nijmegen, en exposeert nationaal en internationaal.

Grafische technieken.

Ben je al wat bekend met grafiek? Dan is de werkplaats grafische technieken iets voor jou! Maar ook voor jou als beginner is er plek. Je kunt je opgeven voor 12 lessen van
2,5 uur. Beginner en gevorderde komen door de individuele begeleiding tot spannende resultaten.

Je krijgt uiteraard deskundige begeleiding van onze jonge en enthousiaste docent Sjoerd Tegelaers die niet alleen samen met jou reflecteert op je werk, maar je ook op technisch gebied veel kan bijbrengen. Alle grafische technieken komen aan bod, afhankelijk van je eigen voorkeur.
Hierbij werk je langzaam naar je eigen beeldtaal.
We beschikken over twee etspersen en twee warmtafels. 

Tel: 06 24487466
Mail:  info@sjoerdtegelaers.com
www.sjoerdtegelaers.com

Bart Elfrink

Bart Elfrink uit Nijmegen. Docent tekenen schilderen.

Opgeleid aan de academie Den Bosch, afdeling schilderen. Geeft les sinds 1989. Werkt als schilder met eigen atelier in Nijmegen.

Tekenen/schilderen

Schilderen is een ontdekkingsreis. Het zoeken naar eigen beeldtaal, kleurgebruik en vorm wereld is een spannend proces. Hierin begeleid ik je graag. Het uitgangspunt hierbij is de waarneming. Aan de orde komen stilleven, portret, landschap en en abstrahering. De begeleiding is individueel, hierdoor is de cursus geschikt voor verschillende niveau's.

Tel: 06 23116139

Mail: info@bartelfrink.nl

www.bartelfrink.nl

Levi Matulessy

Levi Matulessy, Amsterdam.

Docent kunstbeschouwing en kunstgeschiedenis.

Opgeleid aan de Universiteit van Amsterdam tot Master of Arts in Mediastudies. Daarna opgeleid tot eerstegraads kunstdocent aan de Interfacultaire Lerarenopleiding van de Universiteit van Amsterdam voor de vakken Kunstgeschiedenis, Kunst Algemeen en Culturele en Kunstzinnige Vorming. Momenteel werkzaam als kunstdocent op verschillende middelbare scholen.

Kunstbeschouwing

Heb je ooit in het museum met grote vraagtekens gekeken naar een kunstwerk en wil je handvatten om deze kunstwerken te begrijpen? Spreekt het werk van een kunstenaar je ontzettend aan en wil je ontdekken waarom je dit vindt? Dan kun je met deze cursus kunstbeschouwing je kunst-analysevaardigheden ontwikkelen en je mening beter leren onderbouwen.

Wees niet bang dat je niet ‘goed’ naar kunst zou kunnen kijken of luisteren. Iedereen kan namelijk kunst beschouwen, maar door nauwkeuriger te kijken kun je nóg meer zien. In deze cursus leer je naar welke aspecten je kunt kijken en hoe je deze kunt interpreteren om betekenis te geven aan kunstwerken.

Verwacht bij deze cursus geen hoorcolleges over de kunstgeschiedenis. We zullen in twaalf lessen tweewekelijks samen kijken naar kunst op een interactieve manier. Dat kan variëren van het gezamenlijk analyseren van kunst in de groep, samenwerken in kleinere groepjes en zelfstandig aan de slag gaan met een kunstwerk. Het enige wat je nodig hebt is een laptop of tablet. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via deze website of e-mail!

Mail: levi.matulessy@gmail.com

Myrna Rasker

Myrna Rasker, Beek (Berg en Dal). Docent kindercursus

Ze volgde de 1e graads docentenopleiding aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Aansluitend de kunstacademie Den Haag, tweede fase opleiding Illustratie.

Is docent Beeldend en geeft sinds 1997 beeldende lessen aan met name kinderen binnen en buiten het onderwijs. Ook ontwikkelt ze kunsteducatieve projecten die ze zelf uitvoert – met name in het primair onderwijs. Myrna woont in Beek (Berg en Dal) waar zij ook haar atelier heeft. Naast lesgeven werkt ze als beeldend kunstenaar en ontwikkelt ze theatrale tentoonstellingen.

KUNSTSALOON Atelier voor jeugd en jongeren 6-12 jaar

Kom op avontuur in het Jeugdatelier van de Kleine Academie Oost. Je gaat schilderen aan een echte schildersezel en soms zit je te ontwerpen aan een tafel, dan ben je weer bezig met een beeld van papier-maché, mozaïekscherven of ben je zelfs je hoofd aan het kleien. Je maakt teveel om op te noemen: stilleven tekeningen, knuffelstenen, geur- en kleurpapier, droge naald afdrukjes, grappige illustraties…

Je gaat ook leren hoe je het beste kunt beginnen met jouw kunstwerk, hoe je licht en schaduw toepast in een tekening en wat kleuren met elkaar doen. Je werkt soms heel groot en dan weer heel klein. Je leert heel goed kijken maar je gebruikt vooral ook jouw eigen fantasie. Vaak verzin je mooie ideeën in een groepsopdracht maar af en toe heb je ook zelf
een fantastisch idee!. Dat ga je dan maken. Je gaat ook heel veel verschillende kunst bekijken en je probeert te ontdekken waarom een kunstenaar een bepaald kunstwerk maakt.
Je gaat de wereld om je heen op een hele andere manier bekijken:
Misschien wel ondersteboven!

Tel: 06 13944062

Mail: rasecht69@gmail.com

website: www.rasecht.info 

https://rasecht.info/workshops-cursussen/